Dış cephe ısı yalıtımı kısaca ifade etmek gerekirse kışın soğuk yazın sıcak hava şartlarından koruyan ısı yalıtım uygulamaları sergilemiş olduğu performans ile 4 mevsim kalıcı çözümler sunmaktadır.
Sağlıklı, rutubetsiz ve konforlu bir yaşam alanı sağlamasının haricinde evlerinizi nem ve küften koruyarak onarım ve bakım masraflarınızı en az seviyeye indirmektedir. Dış cephe ısı yalıtım sistemleri, ısıtma ve soğutma giderlerinin yaklaşık %40-60 arasında inmesine neden olduğu enerji tasarrufu ile 3 yıl gibi kısa bir zamanda yalıtım harcamalarınızı geri kazanabilmenizi sağlar.
Dış cephe ısı yalıtımı zorunluluğu 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe alınmıştır. Bu Kanuna göre 50 metrekare ve üstü olan inşaat çapına sahip olan yapılarda Enerji Kimliği Belgesi’nin çıkartılması kanuni zorunluluk olarak gösterilmiştir. Bu kanun ısı tasarrufu ve yalıtımının yapılabilmesi için çıkartılmıştır.
Isıl kazanç ve kayıpların önüne geçilebilmesi için kullanılan, ısıl geçişlerinde direnç sağlayan özel nitelikli malzemelere ısı yalıtım malzemeleri denmektedir. Kullanım sıralarına göre;
Duvar, temel ve çatılarda; Camyünü, Taşyünü, Beyaz EPS, Karbonlu EPS, XPS, ve Poliüretan levhalar
Kapı ve pencereler; Low-e kaplamalı ya da Solar Low-e kaplamalı cam içeren yalıtım doğramaları ve camlarıdır
Borular, hava kanalları gibi tesisat elemanlarında; Taşyünü, Camyünü, Elastomerik Kauçuk Köpüğü, Polietilen Köpüğü gibi ısı yalıtım malzemeleri kullanılmaktadır.
Dış Cephe Isı Yalıtımı fiyatları için kullanılacak malzeme – marka, binanın yüksekliği, metrekare (m2), iskelenin kurulum gücüne göre, bina cephesinin giriş çıkış oranları gibi etkenler dış cephe kaplama fiyatlarında değişiklik sağlayabilmektedir.
Burada dikkat etmeniz gereken en önemli unsur keşif yapmadan fiyat sunan firmalardan uzak durmanızdır. Ayrıca firmamız Fawori, Capatect Dalmaçyalı, Filli Boya ve Polisan markalarının yetkili fabrika bayisi olduğu için fiyatlarımız diğer firmalara oranla daha uygundur.