Yapısal onarım ve temel çatlakları giderebilmek için kullanılmakta olan son derece güvenilir ve etkili beton çatlak tamir yöntemi olup yapılar gelecek zaman içinde mutlaka zemin hareketlerine maruz kalacaklardır. Özellikle kirişler ve taşıyıcı kolon başta olmak kaydı ile yapının beton bölgelerinde farklı çatlaklar hatta kırılmalar bile görülebilmektedir. Doğru şartlar altında kullanıldığı zaman ve eğitimli bir teknisyen aracılığı ile uygun bir biçimde yapıldığında uygulamanın başarısız olması çok düşük bir ihtimaldir.
İnşaat mühendisleri betonarme yapılar ve otoyol üst geçitler gibi çatlamış betonun yapısal onarımları için tavsiye edilmektedir.
Bunun sebebi önemli bağ dayanımlarının olmasından kaynaklanmaktadır. Bu çatlak tamir sistemi ile aynı anda çok sayıda hedefe ulaşabilirsiniz: yapınızı su geçirmez bir hale getiriyorsunuz, bir temel çatlağı yapısal anlamda onarım yapabiliyor ve tamir edilmiş olan çatlaktan ileride bir bodrum kaçak ihtimalini de önlemiş oluyorsunuz.
Buna benzer enjeksiyonlar yapınızın iç kısmından yapılır, böylelikle temeli kazma gereksinimi ortadan kalkmış olur. Çatlağın uzunluğu boyunca ilave edilmiş enjeksiyon pakerleri yardımı ile düşük basınçlı (450 psi’den az) bir epoksi reçine enjeksiyon yapılır. Bu pakerler epoksi macunu yardımıyla ya da sıkıştırma tekniği ile duvara güzel bir şekilde sabitlenir ya da yapışır. Bu macun, temel çatlağının tüm uzunluğu boyunca uygulanmaya devam eder ve dışarıdaki toprak ile beraber, enjekte edilmiş olan epoksi , çatlağın tüm uzunluğu boyunca içerilebilmesi için, temel çatlağı içinde yer alan epoksi, sınırlayabilmek için bir bariyer görevi görür.
Uygulama tipik anlamda 5 saat içinde sertleşmeye başlar ve çatlağın iki tarafını da birbirine bağlar, buna ilave olarak çatlağın temel duvarının tüm kalınlığından doldurulması, bu şekilde çatlağı kalıcı olarak ortadan kaldırmış olur. Çünkü çatlak aslen artık mevcut yerinde değildir ve nihai olarak beton çatlağı tamir edilmiştir. Aslına bakacak olursanız, epoksi bag mukavemeti betonun kendi gücünü aşmaktadır! Düşük basınçlı çatlak enjeksiyonlar ile ilgili sondaj işlemi yoktur ve kokular asla fark edilmez.
Bu aşamada, reçine temel çatlağın içine enjekte edilmeye başlar. Enjekte edebilmek için gerek duyulan süre çatlağın genişliğine, kullanılmakta olan epoxy viskozitesine (kalınlıgına) ve genel anlamda çatlak başına 15 – 45 dakikaya kadar değişiklik gösterir. Bu konudaki çeşitli deneyimimiz neticesinde beton çatlağı özelliklerinin belirlenmiş olduğu farklı viskoziteli epoxy kullanır ve kürleme işlemi esnasında dışarıdaki zemine çatlaktan kanamalarını önleyebilmek için birkaç saat gerekmektedir. Yöntemler en düşük basınç portundan başlayıp çatlatacak ve enjeksiyon portunda hemen görünmeye başlayacaktır. Daha sonrasında ise en düşük porta kapatma işlemi yapılır ve epoksi bunun hemen üstünde yer alan port içine enjekte edilir. Bu işlem, temelin üst bölgesinde yer alan çatlaktan itibaren tamamen doldurulana kadar tekrar edilir.
Taşıyıcı sistemde farklı nedenlerle meydana gelmiş çatlaklar kolonların taşıma kapasitesini düşürmektedir. Enjeksiyon sistemi ile epoksi işlemi uygulanarak kesit yetersizliğine bağlı güçlendirme çalışmaları yapılır. Yapı güçlendirme işlemi için özel üretilmiş olan epoksi kimyasalı çatlak aralarına enjekte edilip yapının mukavemeti arttırır ve tekrar kırılmaya ve çatlamaya karşı esneklik sağlanmış olur.
Firmamız eposki çatlak enjeksiyon uygulamalarında Türkiye’nin her bir bölgesinde hizmet vermektedir. Bu sektörde zirveyi hedefleyen firmamız siz değerli müşterilerimizin de destekleriyle hedeflemiş olduğu konumlara hızlı bir şekilde ulaşım sağlayacaktır. Firmamız hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken belirtmiş olduğumuz telefon numaralarından bizimle iletişime gerekmektir. Bizi aramanızı her zaman bekliyor olacağız.